Spor

2024 VW Beach Pro Tour Futures sona erdi

2024 VW Beach Pro Tour Futures Balıkesir Etabı sona erdi. Kadınlarda Ukrayna, erkeklerde ise İtalya'nın mavi takımı şampiyon oldu.

Abone Ol

Plaj voleybolunun prestijli organizasyonlarından 2024 VW Beach Pro Tour Futures Balıkesir Etabı, Ayvalık ilçesindeki Sarımsaklı plajlarında sona erdi. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen turnuvaya, 35 ülkeden 49 takım ve toplamda 122 sporcu katıldı.

Dört gün süren organizasyonda 124 karşılaşma gerçekleştirildi. Kadınlar finalinde Ukrayna, Estonya'yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Erkeklerde ise İtalya’nın kırmızı ve mavi takımları karşı karşıya geldi. İtalya'nın mavi takımı finalde galip gelerek şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Organizasyonun kapanış töreninde, şampiyon olan ve dereceye giren takımlara madalya ve kupaları, TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, TVF Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mengüç, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Hizmetler Daire Başkanı Uğur Baysal, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Aytekin Durmaz ve Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Burç Özoğuz tarafından takdim edildi.