Genel

2024 AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri bugün sahibini bulacak

2024 AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri, bugün Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde düzenlenecek tören ile sahiplerini bulacak.

Abone Ol

Gazeteciler Cemiyeti’nin, Balkanlar Araştırmacı Gazetecilik Ağı ve Thomson Media iş birliğiyle gerçekleştirdiği, ulusal ve bölgesel olarak yılın en çok yankı uyandıran haberlerin değerlendirildiği 2024 AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri bugün düzenlenen törenle sahiplerine takdim edilecek. 

Bugün (25 Ekim) saat 18.00'de Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde düzenlenecek törenle verilecek.

Türkiye ulusal jürisinde yer alan isimler şöyle;

Faruk Bildirici

Gazeteciliğe, 1980’de başladı. Eğitim, yargı ve siyaset alanlarında muhabirlik ve Haber Müdürlüğü yaptığı Cumhuriyet Gazetesi’nde, 12 yıl çalıştı. 1992’de Hürriyet Gazetesi’ne geçti ve Haber Müdürlüğü gibi idari görevler aldı, “puzzle portreler” başlığı altında portre söyleşiler hazırladı, 9 yıl boyunca Okur Temsilciliği görevini yürüttü. Haftalık Tempo dergisinde yazı yazdı, TV 8’de “Çuvaldız” adlı medya eleştiri programı yaptı.

Hürriyet’ten uzaklaştırılmasından sonra 3.5 ay RTÜK üyeliği yaptı. Ardından “Medya ombudsmanı” olarak, bu misyonunu kabul eden ANKA, BirGün, Gazete Duvar, Gazete Pencere. 9.Köy, 12Punto, T24, Muhalif gibi medya kuruluşlarında ve kendi adıyla kurduğu web sitesinde medya eleştirileri yazmaya başladı. Bildirici’nin 11 kitabı bulunuyor.

Çiğdem Toker

Çiğdem Toker, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Gazeteciliğe, 1980’lerin ortasında başladı; Anka, Günaydın, Ulus, Anadolu Ajansı, Ekonomik Panorama, Hürriyet, Habertürk, Akşam, Cumhuriyet, Sözcü’de muhabirlik, temsilcilik, yazarlık görevlerinde bulundu. Ekonomi ve bu bağlamıyla Meclis muhabirliğini 20 yıla yakın sürdürdü. Kamu kaynaklarının kullanılış biçimleri, örtülü ödenek, kamu ihaleleri, bütçe harcama tercihleri ve yolsuzluk alanlarında yoğunlaştı. Haber, röportaj ve dosyaları Abdi İpekçi Barış ve Dostluk, Sedat Simavi, TGC Basın Özgürlüğü, AB Araştırmacı Gazetecilik ödüllerinin (Kanal İstanbul Dosyası, Atatürk Havalimanı Dosyası) yer aldığı çok sayıda ödüle değer görüldü. “Kamu İhalelerinde Olağan İşler”, “Milletin Cebinden” adlı kitapları yayımlandı. Halihazırda T24’de yazıyor. Now TV’de yorumculuk yapıyor.

Tülay Ünal Öçten

Tülay Ünal Öçten, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Kariyerine, TRT’de başladı. 1990-2004 yılları arasında Star TV’de siyasi muhabir, spiker, yapımcı ve haber müdürü olarak görev yaptı. 2005-2006 yılları arasında Flash TV ve Best FM’de çalıştı.

Profesyonel yaklaşımı, röportaj yetenekleri ve sunuculuk becerileriyle televizyon dünyasında saygın bir yer edinen Tülay Öçten, 2007-2019 yılları arasında Fox TV Ankara Haber Müdürlüğü görevini yürüttü, 2019 yılı itibariyle de Now TV (eski adıyla Fox TV) Ankara Büro Şefi.