Haber Merkezi - TRT tarafından altıncısı bu yıl düzenlenecek olan ve Türkiye’de sinema sektörüne yönelik yapılan ilk ve tek proje olma özelliği taşıyan “12 Punto 2024” e geri sayım başladı. Bu yıl da Türk ve dünya sinemasının önde gelen isimlerini bir araya getirecek olan 12 Punto, için başvurular başladı. “12 Punto 2024”e, ana yapımcısı Türk bir yapımcı olan uzun metrajlı film projeleri, Türk bir yapımcının düşük paylı ortak olduğu uluslararası uzun metrajlı film projeleri ve kısa film projeleri başvuru yapabilecek. “12 Punto 2024”e uzun ve kısa metrajlı film proje başvuruları 12 Şubat Pazartesi gecesi saat 23.59’a kadar devam edecek. Başvurular sadece www.trt12punto.com adresi üzerinde yer alan başvuru formu üzerinden gerçekleştirilecek.

“12 Punto 2024” Başvuruları Başladı

Ağrı'da coğrafi işaretle tescillenen geven balının tanıtıldığı festival başladı Ağrı'da coğrafi işaretle tescillenen geven balının tanıtıldığı festival başladı

Türk sinemasının usta yönetmen, yapımcı ve senaristlerinden oluşan ön jürinin uzun metraj projeleri değerlendirmesinin ardından 12 finalist proje, 16 Nisan’da açıklanacak. Ardından dünya sinemasının önde gelen isimlerinin yer aldığı uluslararası jüri ise; 12 finalist proje arasından 3 projeye “TRT Ortak Yapım Ödülü”, 3 projeye “TRT Ön Alım Ödülü” ve 6 projeye “TRT Proje Geliştirme Ödülü” verecek. Ödül kazanan projeler 14 Temmuz’da gerçekleşecek 12 Punto 2024 Kapanış ve Ödül Töreni’nde açıklanacak. Kısa metrajlı proje başvuruları arasından 6 projeye de “TRT Kısa Film Yapım Ödülü” verilecek. Ödül alan projeler ise, 16 Nisan’da açıklanacak. Ödül kazanan proje sahipleri 7-14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek “12 Punto 2024” haftasında, Türk sinemasının usta senaristlerinin yürüteceği senaryo geliştirme atölyelerine katılarak filmlerini geliştirecekler.

Editör: Haber Merkezi