Konseyden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi işbirliğiyle yarın saat 16.00'da Gençlik Parkı'nda düzenlenecek etkinlikte 11 ülkeden halk dansları toplulukları buluşacak.

Farklı coğrafyalardan ülkelerin yöresel danslarının sergileneceği etkinliğe, Türkiye'yi temsilen Ankara, İstanbul ve Rize'den 3 ekip katılacak. Etkinlikte Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Kuzey Osetya, Özbekistan, Çeçenistan, Dağıstan, Bulgaristan, Kosova ve Romanya'dan halk dansları ekipleri yer alacak.

Efes Antik Kenti'nde gece konserleri başlıyor Efes Antik Kenti'nde gece konserleri başlıyor

Ülke halk dansları ekipleri, ülke bayrakları ve yörelerine özgü kıyafetleriyle Ankara Kent Konseyi'nden başlayacak kortej yürüyüşünün ardından Gençlik Parkı etkinlik alanına ulaşacak. Ekipler burada başkentlilere halk dansları gösterileri sunacak.

AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'nın geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını kaydederek, binlerce yıllık tarihinden gelen sorumlulukla ülke ve milletin sahip olduğu eşsiz medeniyet ve kültür mirasının yaşatılması ve tanıtılması için farklı coğrafyalardaki kültürleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Muhabir: Esra Ağaçyetiştiren