Genel

11. People Make The Brand, büyük ilgi gördü

Her yıl konuşmacılarıyla işveren markalarının geleceğine ışık tutan People Make The Brand (PMB) konferansı, bu yıl da yoğun ilgi gördü.

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye’nin işveren markası konferansı People Make The Brand’in on birincisi, 4000’e yakın katılımcıya ilham verdi. Yerli-yabancı dünya çapında isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı ve bu yılki ana teması “Anlamlı İlişkiler Çağı” olan konferans, unutulmaz konuşmalara sahne oldu. 11. People Make The Brand konferansı Borusan Holding sponsorluğunda, Speaker Agency ve Fikrimahsul partnerliğinde gerçekleşti.

Konferansın moderatörlüğünü bu yıl da People Make The Brand’in yaratıcısı, Universum Türkiye Lideri Evrim Kuran ile Harvard Business Review Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan yaptı. Konferansın ilk konuğu, Rapid Transformation Genel Müdürü ve Stanford University Yönetim Bilimleri ve Mühendislik Bölümünde dersler veren Prof. Behnam Tabrizi, konuşmasında, “Kültürde dönüşüm insanların kalp ve zihinlerini dönüştürmekle mümkün. Başarılı bir dönüşüm için neden sorusunu netleştirmeli ve gönüllü seferberlik yaratmak için çevrenize ilham vermelisiniz. İnsanların büyük bir hareketin parçası olmasını sağlamalısınız” dedi.

“İş Dünyasının Dönüşümünde Sürdürülebilirlik ve Kurum Kültürünün Rolü” başlığı ile katılımcılarla buluşan Borusan Grup CEO’su Erkan Kafadar, “İş süreçlerini değiştirmek artık bir tercih değil gereklilik; ama önce liderlerin kültürel dönüşümü sahiplenmesi gerekiyor, organizasyonlarda kültür tesadüfe bırakılmaz” dedi ve ekledi: “Her bir lider ve çalışan değişmeden kültür değişmez.” Anlamlı ilişkiler için proaktif adımlar atmanın zorunlu olduğuna dikkat çeken  yoga, meditasyon ve mindfulness eğitmeni Deniz Bağan, sosyal bağların farkında olmanın yeterli olmadığını, bu bağları büyütmenin, yaşatmanın, sürdürülebilir ortaklıklar kurmanın gerekli olduğunu, bunun için de niyet ve çaba gerektiğini belirtti.

Nörolog ve Neurozone CEO’su Dr. Etienne Van Der Walt, düşük enerjiyle yüksek verim elde etmek için ihtiyacımız olanın kolektif yılmazlık, kolektif yılmazlığa yön verenin ise liderler olduğunu söyledi. Güvenin 3 Temel Bileşeni’ni anlatan Zenger Folkman Başkanı ve Kurucu Ortağı, konuşmacı ve yazar Joe Folkman ise, “Güven hayatı daha öngörülebilir kılar, bir topluluk inşası yaratır ve birlikte çalışmayı kolaylaştırır. Güveni yaratan 3 temel bileşen uzmanlık, tutarlılık ve kuvvetli ilişkilerdir” dedi.

Konuşmacı, Danışman ve Sosyal Psikolog Dr. Pelin Kesebir, “Kendi benliğimizle sağlıklı bir ilişki mutluluğun olmazsa olmazı, öyleyse iç sesimize bir dost gibi yaklaşmalı, ona cesaret ve umut aşılamalıyız, öz şefkat gaddar iç sesimize vereceğimiz cevap olmalı” diyerek katılımcılara ilham verdi. Anlamlı ilişkiler için anlamlı hikayelerin önemine vurgu yapan, Masal Anlatıcısı ve Sanat Terapisti Judith Liberman, “Hikaye, iç dünya ile dış dünyayı buluşturur ve insanlar ile anlamlı bir bağ kurar. Hikayesini bildiklerimizi sever onlara güveniriz” dedi.

“Borusan’da Sürdürülebilirlik Yönetimi” konulu konferansın ilk panelinde, Borusan Holding Sürdürülebilirlik Müdürü Burcu Otman Bektaş, Borusan EnBW Enerji Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Yalçın Altuntaş, Borusan Holding İnsan Kaynakları Uzmanlık Merkezi Direktörü Özde Hamarat ve Borçelik Yönetim Sistemleri Direktörü Serkan Ürkmez, “Etkili sürdürülebilirlik yönetimi, değişimi doğru kavramak ve öncelikleri doğru belirlemek, insanı merkeze koymakla mümkün” dediler. Panel sonrasında, “Beyaz yaka Türkiye’nin yeni ötekisi, satın alma gücü düşüyor ve gri hayatlar yaşıyor” diyen FutureBright Group Kurucusu Akan Abdula, “çalışırsan olur” algısının artık işe yaramadığını anlattı. Akademisyen, psikolog, yazar Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk, çocuklukta güvenli bağlanma kurulduysa bunun %70 oranında yetişkinlikte de devam ettiğini ve güveni tesis etmenin de yıkmanın da mümkün olduğunu söyledi.