Atila Güvenç

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 11'nci yaşına giren Barış ve Sevgi Buluşmaları Festivali'nin başlaması için gün sayılıyor. Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen festival 19 Ağustos günü Cumhuriyet Etkinlik Alanında Sahaf  Günleri ile merhaba derken 30 Ağustos Zafer Bayramı kortej yürüyüşü ve Zeynep Bastık konseri ile devam edip 1 Eylül 2024 akşamına dek sürecek sanat sohbetleri ile son bulacak.

Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından akşamları bir an kurtulma olanağı sağlayacak Barış ve Sevgi Buluşmaları'na   İstanbulluları Beylikdüzü'nde bir arada olmaya çağıran Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Barışın ve sevginin öncüsü olduğumuz, birbirinden eğlenceli aktiviteler ile edebiyat, sanat ve söyleşi dolu Beylikdüzü'nün simgesi 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları'na tüm komşularımızı bekliyoruz" diyor.

Trabzon'daki akvaryum ve kuş parkı yazın 117 bini aşkın kişiyi ağırladı Trabzon'daki akvaryum ve kuş parkı yazın 117 bini aşkın kişiyi ağırladı

11. Bariş Ve Sevgi̇ Buluşmalari Başliyor (3)

Sahaf Festivali'nde Gece Mezatı ve Sahaf Söyleşileri

Festival kapsamında düzenlenen Beylikdüzü Sahaf Festivali bu kez Türkiye'nin farklı noktalarından gelen 26 sahaf, yüz bine yakın kitap ve dergiyi kitapseverlerle buluşturmak üzere 19 Ağustos itibariyle kapılarını açıyor. Koleksiyoncuların, koleksiyonlarına yeni kitaplar eklediği Gece Mezatı ise her gün saat 21.00'da başlayacak. Sahaf Festivali'nde ayrıca, 22 -25 Ağustos tarihlerinde Ümit Nar'ın moderatörlüğünde saat 18.30 - 20.00 saatleri arasında Sahaf Söyleşileri gerçekleşecek.

Çardak Altı'nın teması "Yarının Türkiye'si, Yarının Dünyası

Bu yıl "Yarının Türkiye'si, Yarının Dünyası" temasıyla düzenlenen Çardak Altı Sohbetleri yine ilgi çekici konular ve konuklarla katılımcılara unutamayacakları anları yaşatacak. Çardak Altı Sohbetleri, 26 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında, Pelin Batu moderatörlüğünde yapılacak. 18.30 - 20.00 saatleri arasında düzenlenecek sohbetlerde; Prof. Dr. N. Öykü İyigün, Prof. Dr. Cem Say, Doğa Şanlıoğlu, Umutcan Savcı, Utku Güven, Prof. Dr. Utku Perktaş, Pelin Cengiz, Güven İslamoğlu, Ayşe Övür, Selen Okay Akçalı, Altan Öymen ve Mehmet Murat Çalık konuk olarak yer alacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kortej yürüyüşü ve Zeynep Bastık Konseri

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusu da festival ile iç içe yaşanacak. Beylik Pazar Alanı'ndan hareket edecek olan kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Etkinlik Alanı'nda sona erecek. Halkın katılımı ile coşkulu ve renkli anlara sahne olacak kortejin ardından ise Türk pop müziğinin sevilen ismi Zeynep Bastık en güzel şarkılarını Beylikdüzü halkı için seslendirecek.

11. Bariş Ve Sevgi̇ Buluşmalari Başliyor (1)

Beylikdüzü müzik dolu günlerle yazı uğurlayacak

Sporseverlerin de unutulmadığı Barış ve Sevgi Buluşmaları'nda düzenlenecek farklı turnuvalar büyük heyecanları yaşatacak. Festival boyunca ayrıca Türk pop müziğinin sevilen isimleri izleyicisiyle buluşacak. MC & Kadir Çetin Müzik Performansı ile başlayacak konserler serisi; Ömür Gedik, Ufuk Beydemir, Beylikdüzü Big Band Grubu, Melis Fis ve Ceylan Ertem ile sürecek.

Editör: Atila Güvenç