Haber Merkezi - Cumhuriyet'in ilanından sonra devlet bursuyla yurt dışında eğitim gördükten sonra Türkiye'ye dönen isimler, 'Cumhuriyet'in Yüzleri' belgesel serisinde yer aldı. Gazeteci Hilal Solmaz, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, Cumhuriyet'in ‘eğitimde fırsat eşitliği’ ilkesinden yararlanıp bursla yurt dışında eğitim gördükten sonra Türkiye'ye dönen 'Cumhuriyet Çocukları' ile konuştu.

Zeugma Mozaik Müzesi 3 sergiye ev sahipliği yapıyor Zeugma Mozaik Müzesi 3 sergiye ev sahipliği yapıyor

Yapımcılığını Medya A.Ş’nin yaptığı, yönetmenliğini Hilal Solmaz'ın üstlendiği 'Cumhuriyet'in Yüzleri' belgesel serisinde, Cumhuriyet'in laik, çağdaş ve bilimsel eğitimiyle bugün, alanlarında büyük isimlere dönüşen 'Cumhuriyet Çocukları' anlatılıyor. Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Devlet Opera ve Balesi'nin ilk kadın genel müdürü Meriç Sümen, sanat tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy, mimar Dr. Doğan Hasol, ressam Mehmet Güleryüz, müzisyen İlham Gencer'in de aralarında olduğu isimler belgeselde bir araya geldi.

WhatsApp Image 2023-10-31 at 14.45.28

'Cumhuriyet'in Yüzleri' belgesel serisi önümüzdeki günlerde Haldun Dormen, Ayla Algan ve Seha Okuş ile devam edecek. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın üniversite öğrencilerinden Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nin ilk kadın mezunlarından olan Muazzez İlmiye Çığ, Cumhuriyetin 100. Yılını görmenin mutluluğunu yaşıyor. Atatürk’ün büyük aydınlanma seferberliğinin ilk evlatlarından olan Muazzez  İlmiye Çığ 109 yaşında. Hayatını Atatürk’ün hayallerini gerçekleştirmeye adayan Cumhuriyet Çınarının, olağan üstü yaşamı ve Sümerolog olmaya  giden yolunu “Cumhuriyetin Yüzleri” belgeseline anlattı. 

Editör: Deniz Ali Tatar