IŞİD'in 10 Ekim 2015'te gerçekleştirdiği Ankara Gar Katliamı'nda can verenler, İstanbul Kadıköy'de akşam saatlerinde anıldı. 

ANKA Haber Ajansı'ndan Mehmet Çalpar'ın haberine göre, DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve TTB İstanbul Tabip Odası koordinasyonunda gerçekleştirilen anma programında katliamda yaşamını yitirenler için saygı duruşundu bulunuldu, isimleri tek tek okunup, topluca "Yaşıyor" denilerek, anıldı. Siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı anmada "Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri" adına ortak açıklamayı DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu okudu. 

"Bundan 9 yıl önce 10 Ekim 2015'te Ankara'da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından düzenlenen 'Emek, Banş ve Demokrasi Mitingi'ni kana bulayanlar, 104 canımızı, yoldaşımızı arkadaşımızı, eşimiz, dostumuz, çocuğumuz, her yaştan onlarca insanı vahşice, hunharca, acımasızca katlettiler" denilen açıklamada, şunlan kaydedildi:

"Katliamın ardından bugüne kadar hiçbir sorumlu mahkemelerde hesap vermedi, tek bir kişi bile istifa etmedi. Dava avukatları somut delilleri ortaya koyduğu halde, katliamın sorumlusu olmasına karşın kimliği tespit edilemediği iddia edilen, fotoğraflarda, videolarda apaçık görünen ve X-Y diye kodlanan kişiler hakkındaki dosyada hiçbir şey, tek bir işlem bile yapılmadı. Katliamla bağlantılı oldukları tespit edilen ve açık kimlikleri bilinen IŞİD militanları hakkında hiçbir işlem yapılmadığı gibi, bütün evraklar avukatlar tarafından mahkemeye sunulmasına karşın savcılığın aldığı kararla dosya gizlenmeye çalışıldı.

Katliamın planlayıcısı şahıs ihbar edildiği, katliamdan bir gün önce kimlik bilgileri tespit edildiği halde hakkında hiçbir işlem yapmayan ve yargılama boyunca delilleri gizleyerek, evrak göndermekten imtina ederek görevini yapmayan kamu görevlileri hakkında da tek bir işlem yapılmadı. Katliamın doğrudan faili olan kişiler hakkında görevlerini yapmayan ve hakkında suç duyurusunda bulunulan Gaziantep Emniyeti personeli hakkında soruşturma dahi açılmadı. Katliama ilişkin görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmeyen Ankara Emniyeti personeli hakkındaki suç duyurusunda ise hiçbir inceleme yapılmaksızın dosya kapatıldı."

Mansur Yavaş: "Belediye Başkanı canlı yayında hesap versin" Mansur Yavaş: "Belediye Başkanı canlı yayında hesap versin"

"Gerçek failleri koruyanları, gizleyenleri unutmayacağız"

Katliam sırasında ambulans yerine TOMA gönderilmesini de anımsatan Arslanoğlu, şöyle devam etti:

"Katillerin kim olduğunu anlamak için katliamın kimleri ve neyi hedef aldığını görmek yeterlidir. Katliamı planlayanlar, engel olmayıp destek verenleri, katliamın ardından ambulans yerine TOMA gönderenleri, yaralılara ve kitleye gazla saldıranlar ve onları yönlendirenleri asla ve asla unutmayacağız. Gerçek failleri koruyanları, gizleyenleri unutmayacağız. Tek tek hesap soracağız ve bir bir hesap verecekler. 9 yıl önce yüreklerimize, evlerimize, ocaklarımıza düşen acıyı unutmadık, unutturmayacağız.

Bu ülkenin aydınlık geleceğini bombalayanlar, barış isteyenleri kana bulayanlar, bizi kendi kanımızda boğmaya çalışanlar er ya da geç hesap verecekler. Her ne yaparlarsa yapsınlar saltanatları bir gün mutlaka yıkılacak, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kalleşçe vurarak, öldürerek bizi kardeşlikten, barıştan vazgeçireceğini sananlar bilsin ki ağıtlarımız, gözyaşımız, acılarımız ve öfkemizle birleşmeye devam edeceğiz."

Editör: Nur Yıldız