Kupadaki mücadeleyi bir kenara koyalım, ligde de zoru başarmaya çalışıyor Emre Belözoğlu. Ligde kalma mücadelesi veren takımına, sanki şampiyonluk yarışındaki bir ekip gibi, set düzeninde topa sahip olan, savunmadan oyun kuran, çok pas yapan, güçlü futbol oynatmaya çalışıyor.

Murat Gürgen

Şunu baştan söylemek lazım, kalitesi yüksek futbol izleyenlere keyif veriyor. Ankaragücü de mevcut kadrosuyla bu futbol anlayışının azamisini ortaya koyuyor. Ne var ki bu oyunun karşılığı bir türlü puanlara yansımadı.

Alanyaspor maçı sarı lacivertliler için çok ama çok önemliydi. Eryaman’da kazanılacak üç puan, sezonun kazasız belasız tamamlanması anlamına gelecekti. Bir önceki maçta Rizespor deplasmanında uzatmalarda beraberliği yakalayan başkent ekibi, bu kez 1-0 önde götürdüğü maçta uzatmalarda kalesinde gol görüp beraberliğe razı oldu. O gol ise topu taca atan kaleci Bahadır Güngördü’den, rakip takım futbolcusu Oğuz Aydın’ı durduramayan Mujakic’e, savunmayı unutan Kitsiou’dan kontrolsüz müdahalesiyle penaltıya sebebiyet veren Ali Kaan Güneren’e kadar takımın komple telaşının eseriydi.

Kayserispor ile Samsunspor zaten kefeni büyük ölçüde yırtmışlardı. Bu hafta da puanlarını artırıp iyice rahatladılar. Haftanın en kritik maçında Gaziantep FK ile Hatayspor karşılaştı. 90 dakikalık mücadele adeta can pazarı gibiydi. Kazanan çıkmayınca ikisi de sahadan boynu bükük ayrıldı. Karagümrük de haftayı bir puanla kapatınca, bu sonuçlar Ankaragücü’ne yaradı.

Önümüzdeki pazar ise Hatayspor - Ankaragücü maçı var. Ev sahibi takım sahaya son bir umut için çıkacak. O nedenle tansiyon çok yüksek olacak. Ligin son üç haftasında bakalım daha neler olacak.