Uçan Süpürge Vakfı tarafından düzenlenen ve 27. yılında sinemaseverlerle buluşacak olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne geri sayım sürüyor.  9 Mayıs’ta Ankara’da Devlet Opera ve Balesi’nde saat 20:00’de yapılacak açılış töreni ile başlayacak festivalin açılış törenini, oyuncu Şenay Gürler ile Yetkin Dikinciler sunacak. Festivalin açılış töreninde; Onur Ödülü oyuncu Hatice Aslan’a, Bilge Olgaç Başarı Ödülleri oyuncu Tülin Özen, yönetmen Ayşe Polat ile yapımcı Nida Karabol’a ve Genç Cadı Ödülü ise oyuncu Deniz İlhan’a verilecek.

Kült Kavaklıdere'de yıllar sonra festivale ‘merhaba’

Açılış töreninin ardından festivalin film gösterimleri, 10 Mayıs’ta Kült Kavaklıdere’de başlayacak. Uzun yıllar kapalı kaldıktan sonra 2023 yılında başkentli sinemaseverlere yeniden ‘merhaba’ diyen, ilk kez Uçan Süpürge 3. Kadın Film Festivali’ne ev sahipliği yapan eski Kavaklıdere Sineması’nda, yeni adıyla Kült Kavaklıdere’de gösterimler gerçekleşecek. “Daha Fazlası, Daha Azı Değil: Sen Uçuşu Hatırla” temasıyla düzenlenen festivalde filmler, Kült Kavaklıdere’de iki salonda izleyicilerle buluşacak. 

Untitled 1.12

Festival programı, ucansupurgefest.org’da

Birçok nitelikli ve ödüllü filmin Ankara prömiyerini yapacağı festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler de yapılacak. Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği’nin (FIPRESCI) jüri üyesi gönderdiği tek festival olma özelliğine sahip Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Britt Sørensen, Katharina Dockhorn ve Necla Algan’dan oluşan FIPRESCI üyelerinin ödüllendirdiği filmin 16 Mayıs’ta açıklanmasıyla bitecek. Festival programının tamamına 27. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali için hazırlanan ucansupurgefest.org/tr/ adresinden ulaşılabiliriyor. 

Biletler satışa çıktı

Festivalin film gösterimlerinin bilet fiyatları, herkesin sinemaya gidebilmesi için tüm seanslarda öğrenciler için 25 TL, öğrenci olmayanlar için 50 TL olarak belirlendi. Biletler, Kült Kavaklıdere’den ve biletinial.com adresinden çevrim içi satışa sunuldu.

Konya'da "Keşfinin 75. Yılında Kubadabad'ın Arkeolojik Çalışmalarının Öyküsü" sergisi açıldı Konya'da "Keşfinin 75. Yılında Kubadabad'ın Arkeolojik Çalışmalarının Öyküsü" sergisi açıldı

I M T W F 185 T R X X H Dp24 L B P R H Q Rec709G22 2022 06 17.01 09 57 06. Still025. Dilek 1Jpg

Editör: Deniz Ali Tatar