Gazeteciler Cemiyeti, Atılım Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Dağ Medya'nın ortaklaşa düzenledikleri  ‘Seçimler için uygulamalı Veri Gazeteciliği Atölyesi’ 50’yi aşkın öğrencinin katılımı ile Ankara'da gerçekleşti.

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi salonunda yapılan atölye çalışmalarında, iki gün süresince veri gazeteciliğinin gündelik yaşamda kullanımı, veri ile çalışmanın önemi ile raporlamalarda kamuoyu algısı gibi konular tartışılacak

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ünal’ın Atölye çalışması öncesinde hoş geldiniz konuşmasından sonra söz alan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin veri gazeteciliğinin, habercilikte önemine dikkat çekerek, Türkiye'nin mevcut siyasi ortamında bilgiye ulaşmanın ve şeffaflığın artmasına yardımcı olacağını belirtti.

Özellikle ülkemizde şeffaflığın arttırılması ve hesap verilebilirliğin sağlanmasının demokrasi için vazgeçilmez olduğu aşikardır" diyen Bilgin bu çalışmanın, bilginin daha etkin bir biçimde de kullanılmasını sağlayacağını kaydetti.

Bilgin gazeteciliğin sorumluluk başta olmak üzere çeşitli olmazsa olmazları  olduğunu, bunların en başında ülkeyi sevmek, gazetecilik mesleğini severek ve isteyerek yapmak geldiğini söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, çoğunluğunu İletişim Fakültesi öğrencilerin ve genç gazetecilerin oluşturduğu katılımcılara "Siz bizim gelecekteki aydınlığımızsınız" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim