Ülkenin yükselen değeri voleybolun dünya ve Avrupa’daki başarılarının yanı sıra ligleri de bir başka güzel…

Mehmet Kısmet

Erkeklerde Axa Sigorta Efeler Ligi’nde başkent ekiplerinden Halkbank ve Ziraat Bankkart şampiyonluk yarışı ile bu sezonu da renklendirdiler… Özellikle Halkbank, yaklaşık kırk yıllık tecrübenin verdiği özgüvenle şampiyonluk kupasını 10’uncu kez müzesine taşıdı.

Normal sezon nasıl tamamlandı ise sıralama ilk dört arasında oynanan play-off maçlarında da değişmedi. Halkbank lider girdiği play-off maçlarını yine birinci sırada tamamlayarak şampiyonluk kupasını kazandı. Ülkenin köklü kulüplerinden ve her zaman yarışmacı özelliği ile dikkat çeken Fenerbahçe, bu sezonun ikincisi.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Ziraat Bankkart alt yapı çalışmaları ile bir voleybol ülkesine yakışır kulüp özelliğini taşırken, bu sezonun üçüncüsü olarak ülkemizi CEV Kupası’nda temsil etme hakkı kazandı, dördüncü sırada kalan Galatasaray ile birlikte.

Axa Sigorta Efeler Ligi’nde geçtiğimiz sezon oldukça heyecanlı ve çekişmeli maçlara şahit olduk… Erkeklerde özellikle başkent temsilcilerinin geçmişten gelen üstünlükleri geride bıraktığımız sezona da damgasını vurdu. Sezona iyi başlamayan fakat daha sonra toparlanıp özellikle 5/8 play-off sıralama maçlarında gösterdiği performansla rakiplerini bir bir geride bırakarak kendisine beşinci sırada yer bulan ise Spor Toto oldu.

Başkent voleybolda, özellikle erkeklerde öyle bir çıkış yaptı ki geride kalan sezonda, ilk beş içinde 3 ekiple yer aldı… Efeler Ligi’nde bir noktada ilk beşe bakıldığında şampiyon Halkbank ile birlikte sırasıyla Fenerbahçe, Ziraat Bankkart, Galatasaray ve Spor Toto olarak öne çıkan kulüpler…

Erkekler voleybol liglerinde böylesine bir kalite varken, bunun da başkentle birlikte uluslar arası düzeye taşınmaya çalışıldığı şu günlerde, dünya sıralamasında bir numarada bulunan kadınlardaki gibi bir başarı çok uzak değil…