Dışişleri'nde ilk: Kadın büyükelçi bakan yardımcısı oldu Dışişleri'nde ilk: Kadın büyükelçi bakan yardımcısı oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Grubu'nu ziyaret ederek, CHP lideri Özgür Özel ile konuştu. İki isim, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Anayasa yapım sürecine ilişkin görüşleri aldığını belirtti. "Anayasanın içeriğine dair konuşmadık, usul konuştuk" diyen Kurtulmuş, "Bu Meclis anayasa yapma gücüne sahiptir. Verimli bir görüşme oldu. Diğer parti genel başkanlarını da ziyaret edeceğim. Mayıs sonuna dek usule ilişkin fikirleri almak isteriz. Belki yaz döneminde partiler tekliflerini olgunlaştırarak Meclis açıldığında müzakere ortamı başlar" ifadelerini kullandı. 

Özel: "Uyacaksak değiştirelim"

 CHP lideri Özel ise görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Bugün insanların yoksulluk, açlık gibi üst düzeyde beklentileri varken, yeni bir anayasa beklentisi taleplerinin neresindedir? Onu bir tartmak lazım. Anayasaya uyacaksak değiştirelim. En iyisini yapalım, sonra uymayalım. Bu sözümün başkana ait olmadığını herkes bilsin. Geçen sefer de en iyisi yapıldı, ama uyulmadı. Uyulmuyor. mevcut Anayasaya tam uyum beklemek hakkımızdır. Bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik."

Muhabir: Ahmet Ertüm