2008-2012 yılları arasında Türkiye pazarında Echo, Familia ve Emgrand gibi modellerle faaliyet gösteren ve sonraki yıllarda Avrupa pazarlarından ve Türkiye'den çekilen Geely geri dönüyor. Ancak Çinli Geely, başta Türkiye, İtalya, Polonya gibi ülkeler olmak üzere Avrupa'ya tekrar dönmeyi planlıyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı: "Atatürk'e minnet borcumuz var" Ekrem İmamoğlu'ndan 19 Mayıs mesajı: "Atatürk'e minnet borcumuz var"

Türkiye pazarına dönme için niyetlerini yineleyen Geely International’ın Genel Müdürü Michael Song, "Eski dostlarımızı unutmayacağız" ifadelerini kullandı. Geely’nin Avrupa Bölge Stratajileri Bölümü Yetkililerinden Tommy Cheng ise, markanın ülkedeki pazarı yakından takip ettiğini ve yakın gelecekte giriş kararını açıklayacağını ifade etti.

Geely'nin Türkiye'ye dönüş çalışmalarının henüz kesinleşmiş olmadığı, ancak kararın alınmasının ve açıklanmasının uzun sürmeyeceği bilgisi alındı.  

Volvo, Polestar, Proton gibi markaların sahibi Çinli Geely Auto'nun Türkiye pazarına Geely markası ile dönmeyi planlıyor.

Muhabir: Ahmet Ertüm