Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, ilçede geçen günlerde yaşanan sağanak yağış sırasında yanındaki sokak köpeğini yağmurda ıslanmaması için koruyan Ayaz Güney'i ve ailesini makamında ağırladı. Duyarlı davranışından dolayı 10 yaşındaki Ayaz’a teşekkür eden Özer, “Hayvansever, köpeği yağmurdan koruyan güzel, koca yürekli adam. Tebrik ederim seni. Senin bu davranışının herkese örnek olması lazım” dedi.

Güney’in ıslanmaması için bir köpeği tahta parçasıyla koruduğu görüntüler, sosyal medyada geniş yer buldu. Paylaşılan görüntüleri izleyen Başkan Özer, hem küçük Ayaz ile tanışmak hem de duyarlı davranışından dolayı teşekkür etmek için onu ve ailesini makamında ağırladı.

İnsanların ve hayvanların bir arada yaşamak zorunda olduğunu vurgulayan Özer, şöyle konuştu: 

"Bu anlamda hayvanlarında insanlar gibi birtakım hakları var. Doğanın da aslında sürdürülebilir olması için bir hakka hukuka tâbi olması gerekiyor. Biz olmasak da doğa ve hayvanlar kendi başlarına yaşamlarını sürdürebilirler ama doğa olmazsa biz yaşamımızı kendi başımıza sürdüremeyiz. Hayvanlar aynı zamanda insanların dostlarıdır. Sosyopsikolojik yapımızın daha kuvvetli olması için bizim bir çeşit yaşam arkadaşımızdır. Onları korumak ve kollamak da bizim insani vazifemizdir.”

Beypazarı'nda "Gıdanı tanı ve seçimini yap" semineri düzenlendi Beypazarı'nda "Gıdanı tanı ve seçimini yap" semineri düzenlendi

Sokak hayvanları için çalışmalarımız devam ediyor"

Öte yandan, sokak köpekleri için ilçede çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Özer, çalışmalarını şu sözlerle aktardı: 

“Bizim birinci önceliğimiz, köpeklerimizin kısırlaştırılması ve zararsız hale getirilmesi. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bir çalışma başlattı, bu çalışmayı sürdürüyor ama sokak hayvanları konusu tek başına bir ilçeyle çözülebilecek bir sorun değil. Tüm belediyeler ve İBB ile ortaklaşa bir çalışmayla çözülebilir. Aynı zamanda sokak hayvanlarımız için mama desteğinde bulunuyoruz. Onların da kendi yaşamlarını idame ettirebilmeleri için çalışmalarımız sürüyor.”

Editör: Esin Özdemir