Yayın yaşamına 7 Mayıs 1924'te başlayan Cumhuriyet gazetesi 100. yılını kutluyor.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, “Bir yayın kuruluşunun bırakın ülkemizin bugün içerisinden geçmekte olduğu sıkıntılı dönemleri, çok daha iyi şartlarda bile 100 yıl ayakta kalması elbette alkışlanması, gıpta edilmesi gereken bir husustur” dedi.

Bilgin, Cumhuriyet gazetesinin kuruluşunun 100. yılı vesilesiyle gazetenin imtiyaz sahibi ve Cumhuriyet Vakfı'nın başkanı Alev Coşkun'a gönderdiği mektupta, “Adını Mustafa Kemal Atatürk'ün verdiği, Türkiye basınının en eski ve köklü gazetelerinden Cumhuriyet'in 100. yaşını kutlamaktan kıvanç duyuyoruz. Şahsınızda Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu'nu ve Cumhuriyet Gazetesi yönetim ve çalışanlarına saygı, sevgilerimizle beraber, emek ve özverileri için takdirlerimizi arz ediyoruz.

Bir yayın kuruluşunun bırakın ülkemizin bugün içerisinden geçmekte olduğu sıkıntılı dönemleri, çok daha iyi şartlarda bile 100 yıl ayakta kalması elbette alkışlanması, gıpta edilmesi gereken bir husustur.

Uluslararası gazetecilik geleneği ve Türkiye Cumhuriyeti kuruluş felsefesine adanmışlığıyla Cumhuriyet gazetesi her dönemde izlenmesi, örnek alınması gereken bir yayın olmuştur. Bu çalışmalarına sağlıklı bir şekilde ve okuyucusuyla arasında 100 yıllık geçmişe dayanan güven ilişkisinden hiç ödün vermeden devam edileceğine inancımız tamdır.

Denizli'de pencereden düşen 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Denizli'de pencereden düşen 4 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

İyi ki Cumhuriyet var, iyi ki Cumhuriyet'i her koşulda kollamaya, savunmaya kendini adamış Cumhuriyet gazetesi var.

100. yıl kutlaması için gönderdiğiniz nazik davetiyenizi aldım. Teşekkür ediyorum. Maalesef Ankara dışındaki programım dolayısıyla katılamıyorum, bağışlamanızı ümit ederim. Her zaman artan saygı ve sevgilerimle” ifadelerini kullandı.

Editör: Orhan Karadağ