Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde önemli ölçüde etkilenen Hatay’daki inşaatları inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aksaray Mahallesi’nde 6-7 yıl önce kentsel dönüşüm çalışması yapıldığını ancak vatandaşların tepkisi üzerine iptal edildiğini belirterek, “O zaman yalvardık yakardık derdimizi anlatamadık” dedi.

Türkiye gazetesinden Akif Bülbül'ün aktardığına göre, bölgedeki riski bilip harekete geçmelerine rağmen protestocu grupların kendilerine kentsel dönüşüm yaptırmadıklarını söyleyen Bakan Özhaseki, şu açıklamalarda bulundu:

Anıtkabir'i 19 Mayıs'ta 220 binden fazla kişi ziyaret etti Anıtkabir'i 19 Mayıs'ta 220 binden fazla kişi ziyaret etti

"Maalesef bedeli çok ağır oldu"

“Ama burası çok riskli bir yerdi, biliyorduk. Bırakıp gitmek zorunda kaldık. Hâliyle zorla, vatandaş istemezse veya sizi burada protesto ediyorlarsa, size karşı çıkıyorlarsa kavga ederek yapacak bir şey yok. Mecburen, üzülerek ayrılmak zorunda kaldık. Üstelik gece yarısına kadar burada oturdum, saatlerce dil döktüm. Olmadı, kısmet değilmiş diyelim. Depremde mahalle tamamıyla yerle bir oldu. Keşke mani olunmasaydı, keşke ideolojik çatışmalara kurban gitmeseydi de bir tek vatandaşımız ve kardeşimizin burnu bile kanamasaydı. Maalesef bedeli çok ağır oldu bu işin. Şu anda burada 5.600 konuta başladık, tamamının ihalesi yapıldı, evler yükselmeye devam ediyor."

Editör: Ahmet Ertüm