IGMG Kardeşlik ve Dayanışma Günü Belçika'da gerçekleştirildi IGMG Kardeşlik ve Dayanışma Günü Belçika'da gerçekleştirildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Anneler Günü dolayısıyla dünya genelindeki mevkidaşı kadın bakanlarla, uluslararası kuruluşların üst düzey kadın temsilcilerine hitaben mektup yazdı. Mektubunda, Gazze başta olmak üzere çatışma altındaki bölgelerde yaşayan annelerin durumlarına dikkat çeken Göktaş, "Her annenin çocuğunu güvenli ve huzur içinde yetiştirebileceği bir dünya sağlamak için kararlı adımlar atalım" dedi.
 
Bakan Göktaş'ın mektubu 50'ye yakın isme gönderildi. Anneliğin önemine işaret edilen mektupta, "Anneler Günü, dünyanın farklı yerlerinde farklı tarihlerde kutlansa da dünyanın her yerinde annelerin ailelerimizi ve toplumumuzu şekillendirirken sevgi ve şefkatin yayılmasında derin etkisi tek ve biriciktir" ifadeleri yer aldı. 

Öte yandan, İsrail'in saldırılarına karşı birçok zorluğa göğüs geren Filistinli annelerin direncine dikkat çeken Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Barışı, adaleti ve dünyanın neresinde ve hangi şartlar altında yaşıyor olursa olsun tüm annelerin onurlarını korumak için çalışalım. Filistinli annelerle dayanışma içinde olalım ve her annenin çocuğunu güvenli ve huzur içinde yetiştirebileceği bir dünya sağlamak için kararlı adımlar atalım. Bu vesileyle, sizleri dünyadaki tüm annelerin paha biçilmez katkılarını takdir etmeye davet ediyorum. Annelerimizin fedakarlığının kıymeti her gün bilinmeli ve takdir edilmelidir."

Editör: Esin Özdemir