Ara Güler, henüz 24 yaşındayken yayımlanan “Kumkapı Ermeni Balıkçılarıyla Birlikte” yazı dizisi fotoğraf ve yazılarıyla "Kumkapı Balıkçıları’’  İstanbul Bomontiada içinde yer alan Ara Güler Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Aragülerfoto1

Türkiye'de foto-muhabirliğinin usta ismi Ara Güler'in 1952 yılında Jamanak gazetesinde yayımlanan "Kumkapı Ermeni Balıkçılarıyla Birlikte”  başlıklı yazı dizisinde  bugün artık var olmayan Küçük Deniz Sokağı ve balıkçı barınağına, burada çalışan insanlara ve bir yaşam tarzına ışık tuttu. Mesleğinde ün kazanmasını sağlayan önemli çalışmalarından biri olan yazı dizisi gazetecilikte günümüzde az rastlanan foto-röportaj türünün örneklerinden biri olarak yer alıyor. 

Şarkıcı Murat Evgin, Kolombiya'da mini konser verdi Şarkıcı Murat Evgin, Kolombiya'da mini konser verdi

Aragülerfoto

Ara Güler Müzesi’nin yeni sergisi “Kumkapı Balıkçıları”, 8 Mayıs-27 Ekim 2024 tarihleri arasında pazartesi günleri hariç salı-cumartesi 10:00-18:00, pazar 12:00-18:00 saatlerinde Yapı Kredi bomontiada’da sanatseverleri bekliyor. Sergi ile aynı ismi taşıyan kitap ise Ara Güler Müzesi dükkanında satın alınabilir.

Aragülerfoto2

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar