Osman Kavala'nın yeniden yargılanmasının gündeme gelmesiyle tartışmalara Abdülkadir Selvi'den sonra AK Partili Tuğrul Türkeş de katıldı. Türkeş, İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada, Abdullah Öcalan'ın idamını kaldırabilen bir Türkiye'nin Kavala'yı da serbest bırakması gerektiğini belirtti. 

Türkeş Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada Özgür Özel'in Avrupa Parlamentosu temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkeş şu açıklamalarda bulundu: 

"Özel, yoğun temaslarda bulundu. Sağ olsun, bizim Türk delegasyonun odasını ziyaret etti. Söyledikleri doğrudur. Ama siyasetçi olarak kendine has şekilde ifade etti” dedi 

Mansur Yavaş, '19 Mayıs' mesajı yayınladı Mansur Yavaş, '19 Mayıs' mesajı yayınladı

Şartlar daraltmak Türkiye'yi büyütmez

Kavala dosyasının Türkiye’nin hamlelerini kısıtlayan bir duruma dönüştüğünü belirten Türkeş, “Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve ekonomik sıkıntılardan çıkabilmesi için özgürlükleri arttırması lazım, cezaları değil. Şartları daraltmak, Türkiye’yi büyütmez. Her şeyi özgür bırakacağız. Herkesi daha da fazla özgürlüğe kavuşturacağız. Bundan Türkiye de kazanacak, Türk insanı da kazanacak, AK Parti de kazanacak. Özgürlüklerin artması lazım. Türkiye gün geldi, Apo gibi bir tipin idamını kaldırdı. Bunu unutmayalım. Bugün için önemli olan, bir iki kişinin yürürlükteki kanun­lara göre cezasını çekmesi midir, Türkiye’nin büyümesi mi? Türkiye’nin büyümesi özgürlüklerle olur, cezalarla olmaz.Türkiye’de her şeyin hukukla çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Hukukta da güzel bir laf vardır: Geç gelen adalet, adalet değildir” ifadelerini kullandı.

Mücahit Birinci'yi eleştirdi 

Türkeş, “’Türkiye’nin menfa­ati için Osman Kavala tahliye edilmeli” diye mi düşünüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi: 

“Tahliye edilir, edilmez; bu benim değil, hukukçuların işidir. Ben layihayı (Kavala’nın avukatlarının verdiği dilekçe) okumadan fikir beyan eden hukukçuya (Mücahit Birin­ci’yi kastediyor), daha da kötüsü, hukukçu olmayanlara, benim itirazım.”

Türkeş, Saymaz’ın söz konusu kişilerin AKP’li olduğunu belirtmesi üzerine, “Kimden olduğunu bilmem. Yani FETÖ’cü müdür, AK Partili midir... Kendisi ‘AK Partiliyim’ diyor. Babasını (Yavuz Bahadıroğlu’nu kastediyor) eşeliyorsun. FETÖ çıkıyor. Bu cümleyi istiyorsan özellikle yaz. Babası ismini değiştirmiş. FETÖ’cülüğünü unutturmaya çalışıyor. Kendisi de kendin­den gayrı Amerikancı arıyor” diye yanıt verdi.

Muhabir: Ziya Burak Erol