Haber Merkezi - AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen etkinlikte kullandığı 'yerel halk' ifadesine gelen tepkilere yanıt verdi. Şimşek'in sözlerini yorumlayan Miroğlu, "Uluslararası yatırımcı çevreleri güveniyor/ikna oldu, yerel yatırımcı çevrelerinin ikna edilmesi' bağlamında kullanılan bir ifade. Finans jargonunda çok iyi bilinen ve rutin kullanılan bir ifade" şeklinde savundu. Şimşek, yapılan eleştirileri, "Bağlamından çıkartılan ve kasıtlı yanlış çeviri üzerinden yürütülen çirkin bir kampanya" ifadelerini kullandı.

Ankara'da kaza yapan Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlu hayatını kaybetti Ankara'da kaza yapan Sudan Cumhurbaşkanı'nın oğlu hayatını kaybetti

Bakan Şimşek, Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen "Türkiye: Değişken Küresel Ekonomide İleriye Doğru Gitmek" başlıklı etkinlikte konuştu.

Enflasyonla ilgili açıklamasında,  "Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor"  diyen Şimşek'in, Türkiye halkı için “locals" (yerel halk) ifadesini kullanması eleştirilerin odağında oldu.

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, sosyal medya hesabından, Mehmet Şimşek'in konuyla ilgili açıklamasını paylaşarak şu yorumda bulundu: 

"Sn. Mehmet Şimşek Washington’dan merhaba ederek diyor ki: 'Bağlamından çıkartılan ve kasıtlı yanlış çeviri üzerinden yürütülen çirkin bir kampanya. Uluslararası yatırımcı çevreleri güveniyor/ikna oldu, yerel yatırımcı çevrelerinin ikna edilmesi bağlamında kullanılan bir ifade. Finans jargonunda çok iyi bilinen ve rutin kullanılan bir ifade.“

Muhabir: Haber Merkezi