"İşte Benim Stilim" isimli televizyon yarışmasıyla tanınan sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş, 3 Nisan'da ABD'de hayatını kaybetti. Taktaş'ın cenazesi 20 Nisan'da Adana'daki Kabasakal Mezarlığı'na defnedildi.

Taktaş'ın ailesi, daha önce darbedilen ve dalağını kaybeden kızlarının ölümüne neden olduğu iddiasıyla avukatları aracılığıyla Türk asıllı ABD vatandaşı ressam eski sevgilisi Andre Can F.'den şikayetçi oldu.

"Sevgilisi kıskançlığından saçını ve kaşını bile kazıyordu"

Taktaş'ın isminin açıklanmasını istemeyen teyzesi K.C., kanında ölümüne neden olmayacak kadar uyuşturucu bulunduğu tespit edilen Taktaş'ın sevgilisi tarafından uyuşturucuya alıştırıldığını öne sürdü.

Yeğeninin darbedilip tutulduğu yerde aç bırakıldığını da iddia eden K.C., "Hem ABD’de hem Türkiye’de hukuk mücadelesi başlattık. Bu konunun asla peşini bırakmayacağız. Sevgilisi, kıskançlığından güzel görünmesin diye saçlarının ön kısmını ve kaşlarını bile kazıyordu." diye konuştu.

Mezarı açılıp otopsi yapılacak

Taktaş ailesinin avukatı Fethi Öksüz, cinayet şüphesiyle başlatılan soruşturmanın aktif olarak devam ettiğini ve 6 Mayıs Pazartesi günü fethi kabir işleminin yapılacağını açıkladı.

Bakan Tunç'tan Kobani Davası, 28 Şubat ve Ayhan Bora Kaplan değerlendirmesi Bakan Tunç'tan Kobani Davası, 28 Şubat ve Ayhan Bora Kaplan değerlendirmesi

Tarafına gelen bilgi, belge ve yazışmalarla Yağmur Taktaş'ın ölümünün cinayet olma olasılığının kuvvetli olduğunu belirten avukat Öksüz, "Bu kapsamda cumhuriyet başsavcılığımız ile yaptığımız görüşmeler akabinde, her ne kadar ABD’de bir soruşturma yürütülüyor olsa da somut gerçekliğin ve olayın tam manasıyla gün yüzüne çıkabilmesi için Yağmur’un tekrardan fethi kabir işleminin gerçekleştirilip Türk adli makamlarınca da otopsisinin yapılması için bir gereklilik ortaya çıkmıştır. Bu sebeple ailenin onayı alınarak pazartesi günü Yağmur’un fethi kabir işlemi gerçekleşip otopsi işlemleri başlayacaktır" dedi.

Muhabir: Nihal Alp