T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü ve İstanbul Topkapı Üniversitesinin katkılarıyla, TAYF Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen 3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi. Sinemanın yapı taşı olan ‘kısa film’in bilinirliğini ve tanınırlığını arttırmak, yeni ve genç sinemacıları keşfetmek ve sinemacıların kendi hikayelerini ortaya koymalarına imkan tanımak amacıyla gerçekleşen festivalin gala ve ödül töreni, Hande Sarıoğlu’nun sunumuyla Conrad İstanbul Bosphorus’ta düzenlendi. Yüksek sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen gala gecesine; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürü Birol Güven, İstanbul Topkapı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Kırmızı, İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin ve sinema dünyasından bir çok isim katıldı.

I M G 7024 Min

29 Nisan - 4 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşen ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nagihan Çakar’ın direktörlüğünü üstlendiği festivalde, jüri başkanı yönetmen Reis Çelik,  Jüri üyeleri; TRT Sinema Proje Sorumlusu Mehmet Ali Karga, Oyuncu Hande Doğandemir, Oyuncu/Yapımcı Selin Yeninci, Yönetmen Müge Uğurlar, Oyuncu Onur Büyüktopçu, Oyuncu Wilma Elles, Oyuncu Cansu Fırıncı, Senarist Eylem Canpolat, Yapımcı/Karikatürist Varol Yaşaroğlu ve Görüntü Yönetmeni Sami Saydan yer aldı. 

Tayf Film Fest (2) Min


Gecede konuşma yapan Sinema Genel Müdürü Birol Güven, “Bugün burada bulunmaktan çok mutluyum. Kısa film projelerini çok önemsiyoruz. Film sektörünün en önemli ve zor alanlarından biri olduğunu söyleyebilirim. Bu sebeple duyulan destek ihtiyacının da farkındayız. Sinema Genel Müdürlüğü olarak destek “verilmez”, “alınır” demek istiyoruz. Bu sebeple sektörümüze katkı sağlayacak herkese destek başvuruda bulunma çağrısı yapıyorum” dedi. İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin ise konuşmasında; İstanbul Topkapı Üniversitesinin sanata, sinema sektörüne bakışına dair önemli bilgileri paylaştı. İstanbul Topkapı Üniversitesi’nde kurulan ilk fakültenin Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Alkin, “Bu fakültemizde de Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümümüz bulunuyor. Öğrenci ve akademisyenlerimizi de eser üretimi noktasında destekliyoruz. Son kurulan fakültemiz de Mütevelli Heyet Başkanımız Nihat Kırmızı’nın vizyonu ile bu alana verdiği önem doğrultusunda İletişim Fakültemiz oldu. Sanat ve iletişim alanlarında, her zaman, ülkemize ve sanat dünyasına değer katacak icraatlar içerisinde olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Tayf Film Fest (4)


Gecede ödül alan kısa filmler ise, şu şekilde açıklandı:

Kurmaca Kategorisi 
1.    Ramazan Kılıç’ın Yönettiği “Tarihte Yaşanmamış Olaylar” Filmi
2.    Turan Haste’nin Yönettiği “Rutubet” Filmi
3.    İlayda İşeri’nin Yönettiği “Oyunbozan” Filmi
Jüri Özel Ödülü: Beril Tan’ın Yönettiği “Farklı Bir Yas” Filmi


Deneysel Kategorisi
1.    Serdal Altun’un Yönettiği “Kota” Filmi
2.    Zeynep Sude Karabulut’un Yönettiği “Sonsuza Dek Birlikte?” Filmi
3.    Hazan Beklen’in Yönettiği “İnsan Örtüsü” Filmi

Belgesel Kategorisi 
1.    Evrim İnci’nin Yönettiği “Duvar” Filmi
2.    Serhan Doğan’ın Yönettiği “Meryem” Filmi
3.    Mevlüt Karabulut’un Yönettiği “Düğün Gecesi” Filmi

İçişleri Bakanlığı'ndan 'sahte altın' operasyonu: 13 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanlığı'ndan 'sahte altın' operasyonu: 13 şüpheli yakalandı

 Animasyon Kategorisi
1.    Alicia Massez’İn Yönettiği  “On The 8th Day” Filmi
2.    Fleur Larcena’nın Yönettiği “Spot the Differences” Filmi
3.    Uğur Savaş’ın Yönettiği “Kurdun Kutusu” Filmi

Birol Güven Min

Editör: Deniz Ali Tatar